IndexPortalKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Informatie over Fanterria

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Avani
Administrator en Wezen
avatar

Aantal berichten : 524
Punten : 94

Over jouw personage
Leeftijd: 20 jaar
Groepsleider: Just me :)
Relatie: Geen.

BerichtOnderwerp: Informatie over Fanterria   vr mei 11, 2012 5:54 am

Jij speelt een personage op planeet Fanterria. Maar je kent deze wereld natuurlijk niet. Lees dan deze handleiding, dan snap je ongeveer waar je speelt.
 
Waar ben ik beland? En hoe ben ik hier gekomen?
Je komt op deze planeet door een portaal dat je opzuigt. Deze portaal kan overal opduiken en verdwijnt even snel als dat hij gekomen is. Soms komen de gekste mensen door een portaal, maar daar hield de Roc - die de portalen heeft neergezet - geen rekening mee. Je belandt dan in Fantasonia, een continent op de planeet Fanterria. Veel over de rest van de planeet is niet bekend, aangezien Fantasonia van de rest is gescheiden door de Grens Des Doods. Later hier meer over.
 
Maar goed, nu verder met het continent. Human District, het land waar de meeste mensen wonen, is niet alleen. Op het continent liggen ook de landen Lakeside, Volacia, Notoko, Latica, Zielonylas, Horroria, Grunland en Giville. Er wordt nog gesproken over een Roc Rock, maar niemand weet waar dat ligt. De geruchten gaan dat dit eiland alleen zichtbaar voor enkele wezens is.
 
Ik snap die landen niet. Kan je me daar wat over uitleggen?
Lakeside wordt bewoond door waterdieren, zoals de zeemeermin. Ze spreken Engels.
Volacia wordt bewoond door draken en andere vuurdiertjes. Ze spreken Dragoniaans.

Notoko wordt bewoond door dieren van de Chinese en Japanse mythologie, zoals de Chinese draak. Ze spreken Japans.
Latica wordt bewoond door dieren van de Griekse en Romeinse mythologie, zoals de Centaurus. Ze spreken Spaans.
Zielonylas wordt bewoond door magische honden en katten, zoals de vliegende honden. Ze spreken Pools en Russisch.

Horroria wordt bewoond door nachtdieren en bloeddorstige dieren, zoals de weerwolf. Ze spreken Engels.
Grunland wordt bewoond door magische vogels, zoals de feniks. Ze spreken Duits.
Giville wordt bewoond door reuzen en te grote dieren. Ze spreken Nederlands.

De groengekleurde landen hebben vrede met de mens, de roodgekleurde haten de mens. Let wel dat dit gegeneraliseerd is, want door gebeurtenissen kan het zo zijn dat de groengekleurde wezens ook een lichte hekel aan de mensen hebben..
Let op: de genoemde talen zijn talen die op onze talen lijken. De taal die de mensen spreken wordt het Mens genoemd. Toch kan je wel met sommige wezens praten, als je maar wat met handen en voeten laat zien.
 
Roc Rock?
Roc Rock is een eiland waar de Roc zou wonen. Dit is een soort van god van Fanterria. Het is een geheim eiland en niemand kan het vinden, daarom staat deze niet op de site. Er wordt wel gezegd dat het eiland nog binnen de Grens des Doods ligt.
 
Wat is de Grens des Doods? Waarom heet het zo?
De Grens des Doods is eigenlijk een grens dat het continent Fantasonia afsluit van de wereld. Het ligt op de plaatgrens en ziet er een beetje uit als een hele dikke donkerpaarse mist, die ook nog eens heel hoog is en zelfs onder water komt. Niemand kan eroverheen, behalve de Roc. Wil je erover, ga je een gruwelijke dood tegemoet. Zelfs als je dichtbij de grens staat kan je flink ziek worden. Daarom is iedereen bang voor de Grens.
 
Waarom heet de site eigenlijk Fanterria als je alleen maar in een continent speelt? Dan kan je het toch beter Fantasonia noemen?
Nee. De geruchten gaan dat over tientallen jaren de grens zwakker wordt. Dan kan je eroverheen en in de rest van de wereld komen. Omdat dan misschien de mensen in de rest van Fanterria komen, is het handiger als je de site Fanterria noemt ipv Fantasonia.
 
Weet iemand van Fantasonia hoe de rest van Fanterria eruit ziet?
Alleen de Roc en deze zal niks vertellen. Je moet het zelf ontdekken, maar dat gaat je vast niet lukken, aangezien Fantasonia door een vloek van de rest van Fanterria is gescheiden. De wezens in Fantasonia voelen zich echter niet zo en begroeten de nieuwkomers vaak met ‘Welkom op Fanterria!’.
 
Is er ook zoiets als magie in Fantasonia?
Ja, natuurlijk! Sommige wezens kunnen geen magie beheersen (denk aan reuzen en weerwolven) maar er zijn heel wat wezens die magie kunnen sturen. De hele Grens Des Doods is zelfs opgebouwd uit zwarte magie.
 
Wat is Dragoniaans?
Dat is een taal dat ze in Volacia spreken. Niemand weet het te ontcijferen, dus zij zijn de enige die de taal beheersen. Als je aan de draken vraagt om jou de taal te leren, word je verbrand. Het klinkt echter een beetje als gegrom en gebrul.
 
Fanterria is dus een planeet. Kan je mij wat vertellen over het zonnestelsel?
Het enige wat bekend is, is dat ze twee manen hebben, Nosh en Zivo. Nosh is dood en kaal, ongeveer zoals onze maan maar dan wat groter. Zivo was eerst ook gezien als dood maar nu denken ze dat er leven op zit. Fanterria is echter niet zo ver dat ze dat zelf kunnen onderzoeken. Daarom weten ze niks van andere planeten. De ‘zon’ die er is wordt niet eens zon genoemd, maar licht. Nachten worden dus lichtloos genoemd.
 
Waarom spreken ze in Zielonylas twee talen?
Ze zeggen dat de twee soorten wezens die er wonen uit twee andere landen komen, maar dat de twee landen samengevoegd zijn tot Zielonylas, wat ‘groen bos’ betekent, aangezien de rivaliserende partijen een neutrale naam wilden. Toch heerst er nog een rivalisatie en daarom spreken de magische honden een andere taal dan de magische katten. Maar dit weet niemand goed uit te leggen. Daarom wordt de vraag meestal simpel beantwoord met: "Weet ik niet, moet je aan hem/haar vragen,".
 
In wat voor een tijd speelt dit zich af?
In de huidige tijd, maar aangezien Fanterria grotendeels wildernis is, is de ontwikkeling zeer laag. Er is geen geld, dus er zijn ook geen wegen en wolkenkrabbers. De Kentucky Fried Chicken moet je dus echt op Aarde zoeken. Alle huizen zijn gemaakt van stro en enkele huisjes van hout. De wegen zijn uitgegraven zandweggetjes en de muren zijn gemaakt van plaatselijke keien. Het is dus net als in de oudheid.
 
Heb je nog een vraag maar staat hij er niet bij? Stuur dan een PB naar een teamlid.

===========================
Better days are coming,
Just remember one thing,
Wherever you are,
Near or far,
You know you're never alone..
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://fanterria.clicboard.com
 
Informatie over Fanterria
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Fanterria :: Aarde :: Informatie :: Regels en info-
Ga naar: